Snikeriniai sūrio pyrago kamuoliukai – draugiški keto

POPULIARU!DESERTAI

Dovilė, Be Dietų

Apie

Jei mėgstate sūrio pyragą ir snickers saldainius, šie kamuoliukai jums tikrai patiks. Pagaminami super paprastai, ir ne tokie nuodėmingi kaip klasikiniai saldumynai, nes cukrų juose keičiau becukriu saldikliu ir naudojau becukrį šokoladą. Žinoma, jei sveikumo aspektas nėra svarbus, galite saldinti tiesiog cukrumi ir apvolioti bet kokiame mėgiamame šokolade.

Paruošimas

– Žemės riešutus pasmulkinkite elektriniu trintuvu (arba peiliu) iki vidutinio stambumo gabalėlių.
– Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, riešutų sviestą ir saldiklį. Šaukštu maišykite iki masė bus vientisa. Paragaukite, ar patinka skonis. Jei norisi saldžiau, pasaldinkite papildomai.
– Sudėkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
– Šaukšteliu kabinkite masės ir tarp rankų suvoliokite kiek mažesnį už graikinį riešutą kamuoliuką. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar lentelės. Taip suformuokite visus kamuoliukus.
– Padėkite juos į šaldiklį 30–60 min, kad sutvirtėtų.
– Sutvirtėjusius po vieną apvoliokite tirpintame šokolade ir grąžinkite ant kepimo popieriaus sustingti.
– Laikykite sandarioje dėžutėje šaldytuve iki savaitės (arba šaldiklyje iki 3 mėn.).

Ingridientai

– 200 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelpia)
– 120 gramų žemės riešutų sviesto
– 50 gramų žemės riešutų (naudojau skrudintus nesūdytus, bet tinka ir sūdyti)
– 2 šaukštai eritritolio (arba ksilitolio ar kitokio kieto saldiklio, jei gaminate ne keto, tinka ir cukrus)
– 100 gramų šokolado be cukraus (arba 85% ar daugiau kakavos šokolado jei gaminate ne keto, naudokite mėgiamą šokoladą)