Snikeriniai keto batonėliai
POPULIARU!DESERTAI
Dovilė, Be Dietų


Apie
Juos taip pavadinau, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Man jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos ar tiesiog greito energijos užtaiso. Paruošiami be galo paprastai – sumaišai ingredientus, pusvalandis šaldytuve ir viskas.
Paruošimas
– Į dubenį sukrečiame riešutų sviestą, kokosų miltus, saldiklį, baltymų miltelius ir žiupsnį druskos. Gerai išmaišome. Įpilame vandens ir vėl išmaišome. Masė turėtų būti lengvai lipni, rankomis formuojama. Jei atrodo per biri, įpilkite dar šiek tiek vandens, o jei per skysta – įberkite dar kokosų miltų.
– 20x20 cm kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame riešutų sviesto masę ir spausdami rankomis suformuojame pagrindą.
– Į dubenį sudedame nedideliais gabalėliais sulaužytą juodą šokoladą ir riešutų sviestą. Ištirpiname virš garų vonelės (arba 20–30 s intervalais mikrobangėje) iki susijungs į vientisą kremą.
– Šokoladinį kremą užpilame ant pagrindo. Dedame į šaldytuvą 30–60 min, kad sutvirtėtų.
– O tada pjaustome ir skanaujame! Patiekiant galite pabarstyti smulkintais riešutais, bet jie labiau grožio klausimas, skoniui tikrai nebūtini.
Patarimai
– Laikymas. Batonėlius laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje iki savaitės. Arba galite užšaldyti.
– Baltymų milteliai nėra būtini, tačiau suteikia batonėliams daugiau maistingumo ir sotumo.
– Kokosų miltai. Vietoje jų galite naudoti ir migdolų miltus. Kiekį koreguokite pagal masės konsistenciją – dėkite tiek, kad būtų formuojama, bet ne biri.
– Saldumas. Šie batonėliai saldūs subtiliai, tad jei mėgstate saldžiau, saldiklio kiekį koreguokite ragaudami.
– Šokoladas. Aš naudojau saldikliu šiek tiek (labai lengvai) pasaldintą juodą šokoladą. Jei naudojate visiškai kartų šokoladą (pvz. 99% kakavos), į tirpinamą šokoladinį kremą galite įberti šiek tiek biraus saldiklio (pvz. ksilitolio ar eritritiolio). Skysto saldiklio nenaudokite, nes šokoladas sušoks.
Ingridientai
– 250 gramų žemės riešutų sviesto (arba kitokio mėgiamo)
– 30 gramų kokosų miltų (arba migdolų miltų, žr. patarimus)
– 2 šaukštai baltymų miltelių (naudojau Tastik, tinka ir kiti arba galima praleisti)
– 3 šaukštai vandens (ar augalinio pieno)
– 2 šaukštai ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį stevijos ar kito saldiklio)
– 1 žiupsnelis druskos
Viršui
– 200 gramų šokolado be cukraus (arba 85–90% juodo šokolado)
– 120 gramų žemės riešutų sviesto
Visos teisės priklauso cukrinukas.lt | 2025 m.
Mes socialiniuose tinkluose: