Snikeriniai avižiniai batonėliai

POPULIARU!DESERTAI

Cukrinukas

Apie

Mėgstantiems pasiskaninti dieną, šie batonėliai puikiai tiks ir patiks! Sveikesnė alternatyva, tačiau ne ką prastesnė, o ir paruošiama be galo lengvai ir greitai.

Paruošimas

– Ksilitolį ištirpiname su 5 v.š. vandens. Sumaišome su riešutų sviestu ir vanile (gausis tiršta masė, viskas gerai).
– Riešutus pasmulkiname peiliu ir sudedame į riešutų sviesto masę.
– Ten pat dedame granolą ir rankomis gerai išminkome.
– Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir rankomis suspaudžiame į tvirtą pagrindą.
– Apliejame šokoladu, ištirpintu drauge su kokosų aliejumi.
– Dedame į šaldytuvą 1–2 val., kad sustingtų. O tada pjaustome ir skanaujame.

Ingridientai

- 200 gramų žemės riešutų sviesto
- 60 gramų sūdytų žemės riešutų
- 2 saujos granolos (naudojome Pauluns be glitimo)
- 2 šaukštai ksilitolio (ar pagal skonį kito saldumo, pvz. klevų sirupo ar medaus)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Viršui:
- 100 gramų juodojo šokolado (naudojome 85%)
- 1 šaukštas kokosų aliejaus