Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
POPULIARU!DESERTAI
Dovilė, Be Dietų


Apie
Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks – ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir kito ryto pusryčiams. Bet jeigu norisi mažesnio, tiesiog proporcingai pamažinkite ingredientų kiekį ir pavyks puikiai. Kartais jį darau su bolivinėmis balandomis, kartais su grikiais, kartais su ryžiais ar net soromis – visaip būna puikus.
Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau. Pvz. aš kartais šį apkepą kepu 26 cm skersmens torto formoje, tada jis man kepa dar ir ilgiau negu valandą, nes būna labai aukštas. Bet užtat iškepa itin gražus :-)
Galite šį gardėsi kepti ir vienos porcijos dydžio užkepėlių formelėse. Gaunasi super gražios, purios ir minkštutės užkepėlės – idealūs sekmadienio pusryčiai.
Pagal šį receptą keptas apkepas yra labai minkštas ir purus, bet jeigu jums labiau patinka kietesnis, lengvai pjaunamas apkepas, papildomai į varškės masę įdėkite 3–4 šaukštus manų bei naudokite sausesnę varškę (kuri būna ne kvadratiniuose pakeliuose, o maišeliuose).
Paruošimas
– Bolivines balandas išvirkite: užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite apie 20 minučių, iki vandens nebeliks. Palikite šiek tiek pravėsti.
– Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
– Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, rikotą bei bananus ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu. Galite ir išvis netrinti, bet man daug skaniau, kai apkepo konsistencija būna ne grūdėta, o vientisa, kreminė. O tą būtent ir duoda sutrynimas.
– Į varškės masę sudėkite kokoso drožles, bolivines balandas (ar kitas naudojamas kruopas), vanilės esenciją bei kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
– Apkepo formos kraštus patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite varškės masę, ant viršaus užberkite uogas arba vaisius.
– Kepkite apie 45 – 60 minučių. Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau.
Ingridientai
– 500 gramų varškės
– 500 gramų rikotos sūrio
– 4 vienetai kiaušinių
– 3 vienetai bananų (dideli, gerai prinokę)
– 100 gramų kokoso drožlių
– 100 gramų bolivinių balandų (galima keisti grikiais, ryžiais ar soromis)
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
– 2 saujos uogų (arba mėgiami vaisiai, nulupti ir sujaustyti)
Visos teisės priklauso cukrinukas.lt | 2025 m.
Mes socialiniuose tinkluose: