Kokosiniai šokolado gardėsiai be cukraus
POPULIARU!DESERTAI
kitchenJulie


Apie
Pastaruoju metu sumažinau vartojamo cukraus kiekį ir supratau, kokį didelį vaidmenį jis vaidina kasdieniuose maisto pasirikimuose. Žinojau, kiek cukraus suvartoju ir stengiausi mažintą tą kiekį, bet tik pastaruoju metu pastebėjau, kad sveikesnius variantus pradedu rinktis net nesusimąstydama. Dar niekada mano cukraus poreikis nebuvo toks mažas! Galiu suvalgyti gabalėlį šokolado, nebaigdama viso pakelio, mano oda atrodo geriau, mano skrandis jaučiasi geriau, o žinojimas, kad tai sveikiau, pakelia man nuotaiką dar labiau! Sumažinti cukraus vartojimą ne taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti!
Paruošimas
– Įdaro ingredientus sumaišykite dubenėlyje ir atidėktie į šalį.
– Pagrindui ištirpinkite šokoladą garų vonelėje – šokoladą sudėkite į mažesnį dubenį, jį uždėkite ant didesnio dubens su vandeniu, taip kad mažesniojo dugnas neliestų vandens, kaitinkite vandenį, kol šokoladas ištirps.
– Į keksiukų formeles dėkite vienkartinių formelių, jų vidų apšlakstykite tirpintu šokoladu, kad uždengtų dugną. Tuomet dėkite įdaro ir prispauskite pirštais, kad įdaras pasiskirstytų tolygiai.
– Ant viršaus vėl šlakstykite šokoladu, tuomet pabarstykite kokoso drožlėmis.
– Pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėsioje ir sausoje vietoje galima laikyti savaitę.
Ingridientai
Įdarui
– 100 gramų kokosų pieno (riebaus)
– 70 gramų kokoso drožlių
– 20 gramųnkokosų aliejaus
– 20 gramų klevų sirupo
Pagrindui
– 140 gramų juodojo šokolado (naudojau 60%)
Papuošimui
– 1 sauja kokoso drožlių
Visos teisės priklauso cukrinukas.lt | 2025 m.
Mes socialiniuose tinkluose: