Greiti sūrio pyragėliai su uogomis stiklinėje

POPULIARU!DESERTAI

Dovilė, Be Dietų

Apie

Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar mėgiamais vaisiais, pvz. persikais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Aš dažniausiai įdedu tik šaukštą medaus į kremą, bet jeigu mėgstate saldžiai, drąsiai dėkite daugiau.

Paruošimas

– Riešutus susmulkinu elektriniu trintuvu iki postambiu trupinių. Sumaišau su kakava ir trupučiu saldiklio (jei nemėgstate saldžiai, galima jo nedėti, nes saldumo turės kremasi).
– Į dubenį sudedu kreminį sūrį, saldiklį ir šaltą grietinėlę. Elektriniu plaktuvu viską išplaku iki kremas ima laikyti formą.
– Į keturias nedideles stiklines paskirstau smulkintus riešutus. Ant viršaus dedu šiek tiek kremo, tada – sluoksnį aviečių, vėl kremą ir vėl avietes.
– Galima skanauti iškart, bet pastovėjęs bent pusvalandį šaldytuve desertas bus dar skanesnis (galima jį pasiruošti ir iš vakaro).

Patarimai

– Deserto pagrindui vietoje migdolų galite naudoti kitokius riešutus arba smulkiai sutrupintus mėgiamus sausainius. Jeigu naudosite sausainius, cukraus į juos papildomai nedėkite.
– Kreminį sūrį rinkitės Philadelphia tipo. Tai gali būti pavadinimu „Philadelphia“, „Arlo“, „Rimi cream cheese“ ar kitokie panašios tekstūros tepami šviežios grietinėlės sūreliai be priedų.
– Vietoje cukraus galite naudoti stevia, medų, klevų sirupą ar kitą saldiklį. Tik jeigu naudosite skystą saldiklį, į kremą jo nedėkite daugiau kaip 1–2 šaukštų, jog kremas nesuskystėtų.

Ingridientai

– 200 gramų kreminio sūrio (žr. patarimus)
– 200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
– 200 gramų aviečių (ar braškių)
– 50 gramų migdolų (galima keisti sausainiais žr. patarimus)
– pagal skonį ksilitolio (arba eritriolio ar medaus ar kito saldiklio)
– 1 šaukštelis kakavos
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto